Тандерра Хоусе би Сеан Годселл Архитекте у Викторији, Аустралија

Тандерра Хоусе би Сеан Годселл Архитекте у Викторији, Аустралија

Пројекат:Кућа Тандерра
Архитекте:Сеан Годселл Архитекте
Локација:Морнингтон Пенинсула, Вицториа, Аустралиа
Површина:3.067 ск фт
Фотографије:Љубазношћу архитеката Сеан Годселл

Тандерра Хоусе би Сеан Годселл Арцхитецтс

ТхеКућа Тандерраод странеСеан Годселл Архитектеналази се у брду на огромној имовини на полуострву Морнингтон, изван Вицториа, Аустралије. Сајт је познат по топлим летима и врелим вјетровима, због чега се кућа делимично копа у земљу. Основни дизајн зграде је стандардни Л-облик. Такође постоји и велики отворени простор који је сјењен како би се спречило прегревање.
У суседном простору налази се соларни систем који прикупља енергију од сунца, али овај дом са ниским утјецајем такође користи колекцију кишнице.

Од архитеката:"Природна природа простора веранде била је интегрално за моје истраживање у кући већ неко време. Из овог истраживања појавила су се два различита елемента – антитектонска спољашња кожа и двосмислени план у којем су употреба, функција, унутар и извана организована у складу са не догматичном природом веранде простора, а не дуж било које формалне линије . На једном нивоу ово је аргумент за регионалну архитектуру у којој локални услови информишу дизајнерски елемент који је културно уграђен у азијске и колонијалне историје. На другој то ми је пружио аргумент за уклањање коридора као организационог уређаја и то у томе подржавајући аргумент за подељени план или повезане просторе преовлађујуће у азијској архитектури. Кинетичка природа подељеног плана помогла ми је у уклањању зависности од секције као просторног уређаја из моје архитектуре и на томе што је напад на европски модернизам постао формално средство за стварање архитектуре (тј. Стварање занимљивог простора промјеном висине или пода плафона нивоа) "

"Ове идеје су на послу у овој кући која се налази на врху брда на 40ха локалитету. Кућа има прекрасан поглед до удаљеног океана, али погледи су на запад и кућа је изложена моћном превладавајућем вјетру. Током лета вруће нортерлије ударе преко локације и као контрапункт оваквом излагању кућа формира облик "Л" и копа се у земљу како би обезбедила заштићени отворени простор за станаре. Кључни функционални простори налазе се дискретно дуж дужине плана и повезани су прекривеним терасама на отвореном, а не коридорима. Иако је испоручен неколико година касније, ова кућа је дизајнирана истовремено са Гленбурновом кућом и упућена на функцију као сестра Гленбурн-у. "

Like this post? Please share to your friends:
Оставите одговор

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: